TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A furat două telefoane mobile și riscă pînă la 7 ani de închisoare

A furat două telefoane mobile și riscă pînă la 7 ani de închisoare

Un tînăr în vîrstă de 19 ani originar din r-nul. Cahul, a fost reținut de ofițerii de investigație a IP Botanica pentru comiterea a două jafuri stradale. Individul ar fi furat două telefoane mobile de la două persoane minore.


Primul caz a avut loc pe data de 16 noiembrie, polițiștii fiind alertați de către părinții unui copil de 9 ani, care au declarat că în timp ce copilul se juca în curtea blocului de locuit de pe bd. Dacia, a fost deposedat de telefonul mobil de model ,,Xiaomi Redmi 7A’’. Prejudiciul cauzat constituie 1.670 lei, transmite NOI.md cu referire la voceabasarabiei.md.


Al doilea caz a avut loc pe data de 18 noiembrie, în timp ce individul se afla pe str. Teilor. Acesta a sustras de la o minoră în vîrstă de 10 ani telefonul mobil de model ,,Samsung a 50”, astfel cauzănd un prejudiciu în sumă de 5.000 lei.


Urmare a măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, tînărul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, tînărul și-a recunoscut vinovăția declarînd că un telefon mobil a reușit să-l vîndă obținînd un profit în sumă de 600 lei.


Suspectul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare. Totodată polițiștii au stabilit că acesta se afla în căutare de către IP Cahul, la fel pentru furt. Tînărul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru Jaf,. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load