COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost semnată o declarație prin care se cere interzicerea oficierii slujbelor

A fost semnată o declarație prin care se cere interzicerea oficierii slujbelor

Cîteva organizații nonguvernamentale din țara noastră au semnat o declarație, prin care cer Guvernului Republicii Moldova să revină asupra deciziei de a permite oficierea serviciilor religioase în aer liber, în prezența medicilor și a polițiștilor.

Semnatarii acestei declarații consideră că aceste manifestări comportă, în actualele condiții, riscuri pronunțate la adresa sănătății publice, inclusiv a enoriașilor.

„La ora actuală există studii care indică faptul că noul virus de tip COVID-19 poate supraviețui în aer liber ore în șir, iar pe unele suprafețe timp de mai multe zile. În acest fel sănătatea enoriașilor este supusă pericolului creării de noi focare de infecție. Menţionăm că în Italia cel puţin 60 preoţi au decedat din cauza virusului de tip nou COVID-19”, se arată în textul declarației.


Totodată, autorii declarației menționează că decizia luată de premierul, Ion Chicu, „este periculoasă, întrucît numărul infecțiilor este în creștere, implicit prin răspîndirea infecției la întrunirile de timp religios, cu împărtăşania din aceeaşi linguriţă, indiferent dacă manifestaţiile date au loc în aer liber sau nu”.

Decizia ca slujbele să continue, la fel, pune în pericol, sănătatea și viața polițiștilor și a medicilor, care vor fi obligați să asiste la aceste manifestări în condițiile prezentate.

Amintim că, decizia prin care Ion Chicu a permis ca slujbele să aibă loc în curțile bisericilor, cu prezența medicilor și polițiștilor, a fost anunțată sîmbătă, 21 martie curent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load