TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost prelungită avertizarea de gheaţă subţire

A fost prelungită avertizarea de gheaţă subţire

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a extins pînă pe 17 ianuarie avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite NOI.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit hidrologilor, “în rîurile mici, cursurile de apă şi bazinele acvatice din țară se vor menţine formaţiuni de gheaţă - la mal şi năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra podul de gheață”.


Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, în acest sens salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rînd părinţilor de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenţi şi să monitorizeze unde se joacă copiii lor.

Atenţionarea este actuală, după ce astăzi un portal informaţional de la Bălţi a publicat imagini cu mai mulţi copii care se joacă pe gheaţa fragilă a unui bazin acvatic din zonă.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează în medie pe ţară maxime termice, pe timp de noapte, de minus 3 grade de ger. Ziua, mercurul termometrelor se va ridica pînă la 4-9 grade Celsius.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load