A fost precizat mecanismul de eliberare a tichetelor de masă

A fost precizat mecanismul de eliberare a tichetelor de masă

În Moldova tichetele de masă vor fi eliberate salariaţilor doar la locul de muncă de bază în cazul în care aceştia sînt angajaţi în cîteva locuri de muncă simultan.


Acest lucru este prevăzut în modificările la Legea cu privire la tichetele de masă şi alte acte legislative adoptate de Parlament în prima lectură, în vederea precizării unor aspecte legate de implementarea mecanismului de eliberare a tichetelor de masă, stabilirea locului de muncă de bază şi a timpului de muncă etc., relatează Noi.md.


În plus, modificările reglementează modul de calculare a numărului de tichete de masă, numărul minimal de ore de muncă pentru a beneficia de acest sistem. În special, modificările completează Legea cu privire la tichetele de masă cu noile noţiuni: locul de muncă de bază şi timpul de muncă şi stipulează că locul de muncă de bază al unui angajat este locul de muncă unde acesta munceşte cel puţin 6 ore pe zi.


În cazul în care salariatul munceşte pentru doi angajatori acelaşi număr de ore, atunci locul de muncă de bază de stabileşte individual de către angajat care este obligat să-l informeze pe angajator cel mult o dată pe lună.


Prin zi lucrătoare în Lege se subînțelege ziua în care programul de muncă constituie cel puțin 4 ore, în baza contractului de muncă încheiat între salariat şi angajator. La calculul numărului de tichete de masă în numărul total de ore lucrate nu vor fi incluse orele în care salariatul a fost trimis în deplasare de serviciu şi beneficiază de diurne. Modificările reglementează modul de calcul al numărului de tichete eliberate specialiştilor care muncesc în schimburi.


Completările mai prevăd că toate aspectele tehnice ce ţin de ordinea de circulaţie a tichetelor de masă vor fi prevăzute într-un regulament care va fi aprobat de Guvern.


Totodată, modificările la Legea privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător aprobate de deputaţi prevăd că Agenţia Servicii Publice va elibera licenţa pentru activitatea ce tine de circulaţia tichetelor de masă, inclusiv emiterea acestora şi recuperarea valorii lor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load