A fost lansat primul desen animat din R. Moldova în format de realitate virtuală

A fost lansat primul desen animat din R. Moldova în format de realitate virtuală

Ieri, de Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii, a avut loc premiera primului desen animat din Republica Moldova în format de realitate virtuală (VR) – „ARIPI”.


Potrivit lui Dmitri Voloșin, regizorul filmului și fondatorul studioului de animație Simpals Studio, „ARIPI” nu este doar o istorie amuzantă. Filmul este dedicat prietenului său dispărut, Iurie Borodai, care iubea foarte mult să zboare, de aceea, desenul animat conține multe momente personale pentru regizor. 


„ARIPI” este o poveste despre un astronaut moldovean care, în copilărie, a visat să zboare. Eroul a crescut, visele din copilărie au fost uitate, și acum, deja matur, supraveghează o stație spațială. Într-o zi niște probleme tehnice minore duc la unele mai serioase, din cauza cărora nava își pierde controlul și se prăbușește pe Pămînt. Și acum, pentru a învinge toate necazurile, astronautul urmează să-și amintească din nou de visul său și să-și desfacă aripile.


Lucrările la proiectul „ARIPI” au durat aproape patru ani. Acesta a devenit unic nu numai pentru Republica Moldova, ci și pentru țările din Europa de Est. 


Creatorii proiectului „ARIPI” afirmă că primul desen animat VR din Republica Moldova a participat la diferite festivaluri de animație și de film din lume.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load