A fost întocmită harta raioanelor cu cea mai îmbătrînită populație

A fost întocmită harta raioanelor cu cea mai îmbătrînită populație

Doar în șapte raioane din R. Moldova și în municipiile Chișinău și Bălți numărul populației apte de muncă depășește jumătate din numărul total al populației din aceste teritorii. Este vorba de raionele Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Criuleni, Cahul, Strășeni și Telenești

În restul raioanelor, îmbătrînirea demografică și emigrarea populației au scăzut drastic numărul persoanelor economic active. 

Rata de activitate a populaţiei în vîrstă de 15 ani şi peste diferă în profil regional în limitele a 32,4% şi 57,1%, în 11 raioane fiind sub 40%. Cea mai mică rata de activitate economică este înregistrată în raioanele din nordul republicii, unde este și cel mai mare grad de îmbătrînire a populației. 

Cea mai gravă situație este în raioanele Ocnița și Fălești.Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în R. Moldova există în total 915,7 mii de persoane economic active sau 45,1%, în timp ce în 2004 această categorie de populație reprezenta 53,1%.

Ponderea bărbaților ocupați este mai mare față de cea a femeilor cu peste 10%, iar numărul persoanelor cu nivelul de instruire mediu reprezintă 52,4% și superior – 24,3% din totalul populației ocupate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load