A fost aprobată curricula pentru patru discipline opționale

A fost aprobată curricula pentru patru discipline opționale

Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și aprobat curricula pentru patru discipline opționale: Educație pentru sănătate, (cl. V-XII); Geografie aplicată, (cl. V); Educație pentru media, (cl. X-XI) și Învățăm să vorbim argumentat (cl. X).


Astfel, oferta educațională a instituțiilor de învățămînt poate fi extinsă și diversificată. Elevii și părinții vor putea opta pentru studierea noilor discipline opționale în anul de învățămînt 2019-2020. Disciplinele opţionale reprezintă componenta flexibilă a Planului-cadru de învățămînt și contribuie la dezvoltarea unor competențe transversale.


Curriculumul la disciplina opțională Educație pentru sănătate, (cl. V-XII) a fost revizuit și pilotat  în 22 de școli pe parcursul anului de studii 2018-2019. Autorii au pus la baza curriculumului revizuit „sănătatea ca stare de bunăstare fizică, mintală și socială totală, nu numai absența bolii sau a infirmității”.


Învățăm să vorbim argumentat, (cl. X) este un curriculum pentru elevii din clasele de liceu. Crearea unor contexte de comunicare autentică, favorizante pentru dezvoltarea argumentaţiei, bazate pe efortul individual al elevului, pe calitatea şi diversitatea metodelor comunicative de predare şi pe corectitudinea comunicării în contexte reale – constituie elementele esențiale ale curriculumului respectiv.


Curriculumul la disciplina opțională Educația pentru media, (cl. X-XI) va contribui la dezvoltarea competențelor tinerilor de a se orienta corect și a răspunde prompt la provocările lumii de azi.


Geografie aplicată, (cl. V) este un curriculum de aprofundare care, va dezvolta competențele elevilor de rezolvare a exerciţiilor practice, competența de investigare.


Menționăm că, lista disciplinelor opționale propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării poate fi accesată pe site-ul ministerului www.mecc.gov.md conform algoritmului: pagina - educație, meniul - învățămîntul general, directoriul - acte normative, subdirectoriul  -curriculum.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load