A fost aprobat Regulamentul cu privire la folosirea tichetelor de masă

A fost aprobat Regulamentul cu privire la folosirea tichetelor de masă

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la modul de utilizare a tichetelor de masă.


Acesta stabilește clar condițiile de folosire a tichetelor de masă de către salariați, angajatori, operatorii licențiați în imprimarea tichetelor, punctele comerciale care vor opera cu tichetele de masă, precum și aspectul fiscal în acest sens.


Astfel, este prevăzut că numărul tichetelor transmise salariatului trebuie să fie echivalent cu numărul zilelor lucrate efectiv în luna anterioară. Valoarea nominală a unui tichet de masă constituie minim 35 de lei. Acestea pot fi emise pe suport de hîrtie și electronic și nu sînt transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deținut exclusiv de salariat. De asemenea, este interzis schimbul tichetelor contra mijloacelor bănești.


Tichetele pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzînd băuturile alcoolice și articolele de tutun, iar unitățile comerciale care vor opera cu tichete de masă sînt obligate să afișeze la intrare această disponibilitate.


Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă a fost elaborat în contextul aplicării Legii cu privire la tichetele de masă, care are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum și adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load