A fost aprobat Planul național de acțiuni pentru implementarea Rezoluției ONU

A fost aprobat Planul național de acțiuni pentru implementarea Rezoluției ONU

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a condus astăzi lucrările ședinței grupului de lucru la nivel înalt și tehnic responsabil de elaborarea Planului național de acțiuni (PNA) cu privire la implementarea Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii și securității, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul ședinței, Vicepremierul a specificat importanța implicării femeilor în procesele politice și decizionale din diverse domenii, punctînd în acest sens experiența pozitivă a Suediei.

În cadrul evenimentului, care a avut loc cu participarea reprezentanților autorităților administrației publice centrale și locale, dar și a exponenților societății civile, consultantul național Natalia Albu a prezentat proiectul final al PNA, care a fost supus dezbaterilor.

Planul în cauză a fost aprobat de principiu, urmînd să treacă procedurile de avizare și de consultare publică cu instituțiile interesate, cu definitivarea și promovarea acestuia în termeni restrînși.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load