87 de tentative de încălcare a legislației vamale în doar şapte zile

87 de tentative de încălcare a legislației vamale în doar şapte zile

În perioada 19-25 februarie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 412 milioane de lei, fiind perfectate în total 10 113 de declarații vamale, notează Noi.md.


La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămînii trecute, au fost relevate 87 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sînt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.


Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 65 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 251 513 lei.


În aceeași perioadă, fluxul mijloacelor de transport a constituit 91 858 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sînt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămîn a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 850 și, respectiv, 13 619 traversări.


Totodată, din cauza podurilor de gheață formate peste rîul Nistru, sînt consemnate limitări de circulație prin postul vamal de tip debarcader „Soroca”. În acest context, Serviciul Vamal recomandă persoanelor care intenționează să traverseze frontiera prin acest post vamal, să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate. Este vorba despre posturile vamale „Cosăuți” (debarcader) sau „Otaci” (rutier).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load