COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

75 de focare de incendii, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore

75 de focare de incendii, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație pe spații extinse.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localități din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, dar și suburbii a capitalei.

Peste 30 hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 ha de vegetație au fost aprinse în satul Alcedar, raionul Șoldănești.


De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 ha de teren. Pompierii au intervenit și în suburbiile capitalei, unde cîte 10 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la periferia localităților Dobrogea și Ghidighici. În localitatea Codru salvatorii au avut misiunea să stingă 33 ha de vegetație.

Pompierii îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucît în condiții de umiditate redusă și vînt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari. În situații de risc, persoanele pot apela Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load