COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

73 sînt beneficiari ai unui centru de plasament infectați cu noul coronavirus

73 sînt beneficiari ai unui centru de plasament infectați cu noul coronavirus

În localitatea Brînzeni, în care de ieri, 20 aprilie, este instituit regim de carantină, sînt confirmate 89 de cazuri de COVID-19.

Din cei care au contractat noul tip de coronavirus 73 sînt beneficiari ai Centrului de plasament temporar al adulților cu dizabilități mintale din localitate. Informațiile au fost prezentate după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Aliona Pistruga, reprezentanta Centrului de sănătate publică Edineţ, a declarat că primele testări la COVID-19 au fost efectuate începînd cu data de 8 aprilie. Au fost testați toți cei 231 de beneficiari ai centrului, iar ca urmare cei 73 au fost confirmați cu COVID-19 și se află la tratament la Spitalul de Psiahiatrie Bălți. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

Aliona Pistruga a mai spus că au fost testați toți cei 145 de lucrători medicali, iar rezultatele urmează să fie prezentate astăzi. Potrivit ei, sînt lucrători medicali care activează și la Centrul de plasament, și la centrul de sănătate din Brînzeni.

Odată cu instituirea regimului de carantină, a fost restricționat accesul în localitate. Excepție fac serviciile de urgență. Poliția nu le dă voie localnicilor să iasă din casă fără urgență și să contacteze unii cu alții. Străzile sînt periodic dezinfectate.

În Republica Moldova, începînd cu 17 martie și pînă pe 15 mai, este instituită stare de urgență în legătură cu situația epidemiologică legată de răspîndirea noului tip de coronavirus. Pînă pe 20 aprilie, în țară au fost raportate 2 548 de persoane confirmate cu COVID-19. Pînă acum, 70 de persoane au decedat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load