60 de cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în prezent pe teritoriul R. Moldova

60 de cazuri de gripă sezonieră, înregistrate în prezent pe teritoriul R. Moldova

60 de cazuri de gripă sezonieră sînt înregistrate în prezent pe teritoriul R. Moldova, potrivit Centrului Național de Sănătate Publică.

Situația epidemiologică este una normală pentru această perioadă, fiind sub pragul epidemic, după cum a declarat pentru Radio Chișinău, directorul instituției Ștefan Gheorghiță care a venit și cu cîteva recomandări pentru populație pentru evitarea îmbolnăvirilor.

”Să se adreseze imediat medicului, să izoleze aceste persoane, să nu își auto administreze tratamentul, tratamentul trebuie să fie indicat doar de către medicul de familie, să aerisească încăperile o data la trei-patru ore, alimentarea corectă, consum mai mare de fructe, legume și lichide, schimbarea măștilor de protecție o data la 4 ore, și stocarea loc în pungi de plastic, dezinfectarea camerelor cu detergent, evitarea aglomeraților”

În Romînia 10 persoane, printre care un copil de patru ani, au murit de la începutul anului din cauza gripei. Institutul de Oncologie din Iași a intrat în carantină după ce 11 pacienți au fost diagnosticați cu virusul gripal. Pe întreg teritoriul Romîniei sînt înregistrate 150 de cazuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load