50 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova

50 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Şi pe parcursul săptămînii trecute cel mai solicitat punct de trecere a fost PTF Leușeni, acolo unde s-au înregistrat 48 008 traversări, notează Noi.md.


Urmează PTF Sculeni, cu 40 134 de traversări de persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 38 400, PTF Otaci – 35 939, PTF Giurgiulești-Galați – 24 027 şi PTF Criva – cu 17 600 de traversări de persoane.


Totodată, în perioada 4-11 februarie curent, 65 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, iar 18 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.


Tot în ultimele şapte zile, Poliţia de Frontieră a reţinut șase conducători auto care au ignorat regulile de circulație rutieră, dar au depistat şi nouă documente falsificate.


La capitolul abateri, vameşii au semnalat şi opt încălcări ale regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor, precum şi șase tentative de trafic ilicit de bunuri.


Pe lîngă acestea, au fost declanșate 108 consemne, dintre care 12 pe Interpol, iar 96 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.


În decursul săptămînii precedente, 52 de cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Trei cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți șapte în Uniunea Europeană. Din Rusia a fost deportat un conațional.


Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 106 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 100 de lei și încasarea amenzilor de 18 350 de lei.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load