COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

5 mai este Ziua Mondială a Igienei Mîinilor

5 mai este Ziua Mondială a Igienei Mîinilor

Pînă la 80% din infecții pot fi prevenite prin spălatul pe mîini şi respectarea igienei mîinilor. Spălatul pe mîini cu apă şi săpun îndepărtează diferiţi agenţi patogeni, inclusiv bacterii sau viruşi, ori substanţe chimice care pot provoca vătămări sau boli.

Prin igiena mîinilor poate fi prevenită răspîndirea gripei sau virozelor intestinale, iar mai nou şi COVID-19. Informaţiile sînt prezentate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mîinilor, care este marcată în data de 5 mai, transmite IPN.

Potrivit specialiştilor, igiena mîinilor este deosebit de importantă atît pentru persoanele care lucrează în domeniul medical sau cel alimentar, cît şi pentru publicul larg.

Specialiştii în sănătate publică recomandă spălatul pe mîini după utilizarea toaletei, înainte de mîncare, înainte de a găti, cînd intrăm în casă, după schimbarea scutecelor la un copil, după utilizarea transportului în comun, după contactul cu animalele de companie, după vizitarea unui bolnav, dar şi ori de cîte ori mîinile sînt murdare.

Mîinile trebuie spălate cu săpun cel puţin 20 de secunde. Se spală bine între degete şi sub unghii. După ce sînt clătite cu apă, mîinile vor fi uscate cu un prosop de hîrtie pe care ulterior îl aruncăm.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an, sute de milioane de pacienţi din întreaga lume sînt afectaţi de infecţii asociate asistenţei medicale. Mai mult de jumătate din acestea ar putea fi prevenite de către personalul care îşi curăţă corect mîinile atunci cînd îngrijesc pacientul. Ziua Mondială a Igienei Mîinilor are în acest an tema: „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mîinilor”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load