COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

400 de lei pentru o zi de odihnă la Vadul lui Vodă. Ce intră în aceste costuri

400 de lei pentru o zi de odihnă la Vadul lui Vodă. Ce intră în aceste costuri

400 de lei. Atît costă o zi de odihnă pe plaja de la Vadul lui Vodă. În preț este inclusă mîncarea şi distracția, dar fără cazare. Suma estimativă a fost calculată de echipa noastră de filmare, care a vrut să afle cît trebuie să scoatem din buzunar la cea mai cunoscută plajă din ţară.

Pe plaja de la Vadul lui Vodă poţi ajunge cu microbuzul 130 sau cu autobuzul 31. Călătoria te costă şase lei. Dacă alegi să pleci cu un taxi, atunci trebuie să scoţi din buzunar în jur de 100 de lei şi să ţii cont de faptul că trebuie să te întorci seara şi acasă.

Cei care nu vor să se îmbulzească prin transportul public pot merge cu maşina personală. Pentru o zi de parcare, şoferii vor scoate din buzunare 20 de lei.


Odată ajunşi, luăm prosopul şi mergem la plajă. Cei care vor să prindă un loc lîngă apă, trebuie să meargă mai de dimineaţă. În weekenduri, de exemplu, plaja se transformă într-un adevărat furnicar.

La intrare pe plajă poţi lua în chirie un şezlong. Dai 40 de lei şi te bucuri de el pînă la ora 18:00.

Iar cînd ne plictisim să stăm la soare, avem două opţiuni: fie mergem după o gustare: "Pentru o îngheţată am plătit 15 lei, un porumb fiert costă 15 lei, iar o limonadă, 25.".

Fie mergem să vedem ce distracţii ne propun comercianţii: Dacă te saturi să stai la plajă, poţi face o plimbare cu vaporul pe Nistru. Dai 50 de lei şi timp de 40 de minute, te laşi dus de val. O plimbare de o oră cu barca costă o sută de lei.

Prînzul îl putem lua la o terasă. De exemplu pentru o ciorbă şi o friptură cu mămăligă, vom achita 150 de lei.

În weekend, doritorii mai pot opta pentru o aventură pe Nistru cu banana gonflabilă.

"Pe finalul zilei, am făcut totalurile. Deci, o zi de odihnă la plaja de la Vadul lui Vodă m-a costat 415 lei..", a spus reporterul Publika TV, Cristina Badica.

Unii vizitatori susțin că prețurile afișate sînt mai mari, dar nu se arată deranjați.

"Noi sîntem foarte mulţumiţi. Pe cvas am dat 17 lei. Poate e un pic mai scump decît în oraş, dar nu-mi pare rău să dau banii.".

- Îngheţata e 10 lei.
- Vi se pare mult?
- Ce să-i faci? Unde e cu 5 lei 50, unde e cu 6, dar ce să-i faci, trebuie să te odihneşti. Dacă îţi este poftă, trebuie să iei.

"Cum e la noi în sat aşa e şi aici. Preţurile sînt normale.".

Din Capitală pînă la Vadul lui Vodă sînt 25 de kilometri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load