COVID-19 în MOLDOVA

356 concentratoare de oxigen au fost livrate de UE și OMS

356 concentratoare de oxigen au fost livrate de UE și OMS

Concentratoarele de oxigen, indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului, au fost livrate în Republica Moldova.

Echipamentul medical a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Cele 356 de concentratoare de oxigen au fost repartizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în funcție de disponibilitatea echipamentului și necesitățile stringente ale fiecărei instituții spitalicești din țară. Distribuția a început imediat la sosirea camionului în Chișinău. Valoarea acestora este de 253.000 Euro.


Livrarea concentratoarelor de oxigen face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19, ce a înregistrat pînă la ora actuală peste 25,8 milioane de cazuri în 216 de țări și teritorii în întreaga lume.

La 27 martie 2020, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de asistență în valoare de 30,5 de milioane Euro pentru a contribui la acțiuni de prevenire, detectare și răspuns la pandemia de COVID-19 în țările Parteneriatului Estic. Fondurile inițiale au fost utilizate pentru a răspunde necesităților imediate de urgență, precum procurarea de echipamente personale de protecție, instruirea lucrătorilor medicali și alt personal implicat în lupta cu COVID-19 și informarea populației despre măsurile de protecție. Pe termen lung, asistența va fi destinată fortificării capacității țării de a răspunde la situațiile de urgență în sănătate publică și sistemul de sănătate va spori accesul la tratamentul cu oxigen, necesar pacienților.

Proiectul are la bază sprijinul continuu al Uniunii Europene, OMS și Națiunile Unite acordat Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load