COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

31% din totalul persoanelor infectate cu COVID-19 sînt la Chișinău

31% din totalul persoanelor infectate cu COVID-19 sînt la Chișinău

În orașul Chișinău există 3745 de persoane bolnave de coronavirus, ceea ce înseamnă 31% pe republică. Declarația a fost făcută de către șefa Direcției generale asistenţă socială și sănătate, Tatiana Bucearschi în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

Potrivit Tatianei Bucearschi, la ziua de astăzi sînt 534 de persoane bolnave de Covid-19, 72 sînt în stare gravă. În perioada 1 aprilie-12 iunie au fost efectuate 1868 de teste în rîndul medicilor, 244 de cazuri s-au dovedit a fi pozitive, ceea ce înseamnă, 12,8% din totalul medicilor infectați pe republică, transmite unimedia.info.

„În Chișinău, pînă la această oră avem 3745 de cazuri de Covid-19, ceea ce constituie 31% pe republică. Dintre acestea 1284 de persoane se află la tratament la domiciliu, iar 582 de persoane au finalizat tratamentul la domiciliu”, a declarat Bucearschi.


„Știu că sîntem învinuți că am luat decizii drastice de restricționare a transportului public, că am interzis primblări în parcuri în grupuri mai mari de trei persoane, că nu permitem la terenuri de joacă, că persoanele de vîrsta a treia să nu iasă la distanțe mari de casă. Dar știți de ce am decis astfel? Deoarece din păcate nu sîntem auziți. Iar în consecință, avem ce??? Medici istoviți, cazuri de îmbolnăvire în creștere, inclusiv între copii, locuri în spitale tot mai puține. Este vacanță, ieșiți dragii mei, dacă doar aveți necesitate, mergeți în parcuri, nu alegeți parcurile cele mai aglomerate. În fiecare sector sînt amenajate spații verzi noi. Chiar rog preturile să faceți public locurile unde oamenii se pot odihni. Nu intrați în parcuri, dacă sînt aglomerate, alegeți alte zone. De exemplu sectorul Rîșcani, are două păduri și mai multe parcuri. Sectorul Buiucani are la fel multe parcuri, nu alegeți neapărat Valea Morilor, unde este foarte aglomerat, mergeți la Bucuriei, la Izvor, pe alee în parcul Butoiaș, Dendrarium. Nu vă duceți în transportul public la piața centrală să alegeți un kg de cireșe, optați pentru zone mai apropiate, de asta am dispus să fie deschise acele iarmaroace în sectoare. Și tot astăzi vom revedea acei lucrători ai primăriei, direcțiilor, care pot să lucreze de la distanță. Am cerut și cer în continuare ajutorul poliției și armatei. Și chiar voi propune o ședință cu cei doi miniștri. Să facem un plan comun pentru a preveni îmbolnăvirile în masă”, a declarat primarul Ion Ceban.

Amintim că în Chișinău avem 3745 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care 1955 vindecați și 130 de decese. Alte 18 112 de persoane se află în izolare sub supravegherea și monitorizare medicală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load