30 de zile de arest pentru doi suspecți în dosarul schemei de comercializare a medicamentelor

30 de zile de arest pentru doi suspecți în dosarul schemei de comercializare a medicamentelor

Magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul la Buiucani au admis demersul procurorilor şi au emis mandate de arest preventiv pe numele a doi suspecţi în dosarul schemei ilegale de comercializare a medicamentelor.


Astfel, reprezentanta unei firme farmaceutice îşi va petrece următoarele 30 de zile în izolator, iar pe numele alteia a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Deocamdată nu se ştie câte persoane implicate în schemă vor primi mandat de arest preventiv.


Unul dintre suspecţi ar putea scăpa de măsura preventivă, deoarece, ieri în timpul operaţiunii CNA, i s-a făcut rău şi a fost internat în spital.


Douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute pe 9 februarie de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie, relatează Noi.md.


Acestea sînt bănuite de corupere pasivă, activă şi abuz în serviciu în dosare ce vizează punerea în aplicare a unei scheme de corupție prin care agenţii de vînzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu unii medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare să le promoveze produsele.


Reţinerile au avut loc în cadrul unor percheziţii desfăşurate în mai multe locuri din ţară, în urma cărora au fost găsite probe importante ce demonstrează funcţionarea schemei.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load