3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale

3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale

Executivul va aloca din Fondul de intervenție aproximativ 3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu grindină și vînt puternic, care au avut loc pe 18 – 19 mai și 10-11 martie curent, informează Noi.md.

Astfel,  circa 1 milion de lei va fi alocat satelor Sămănanca și Donici din raionul Orhei, unde ploile abundente au afectat terenuri agricole, case, grădini și mai multe porțiuni de drum. Pentru reabilitarea drumurilor, podurilor și gardurilor distruse din satele Unțești, Grăseni, Pîrlița și Mănolești din raionul Ungheni vor fi distribuite circa 1,8 milioane de lei. Totodată, aproximativ 447 de mii de lei vor fi direcționate pentru lucrările de reabilitare a acoperișului Centrului de Sănătate din satul Cetireni, Ungheni și a acoperișului clădirii fostului gimnaziu din orașul Ocnița.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, incendii, precum și în alte situații de criză.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load