260 000 lei dobîndiți în mod ilicit de șefi din cadrul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură

260 000 lei dobîndiți în mod ilicit de șefi din cadrul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură

Directorul, adjunctul acestuia și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, au fost reținuți în dimineața zilei de ieri, fiind bănuiți de corupere pasivă, informează Noi.md.


Potrivit schemei infracționale, în baza unei evaluări eronate, angajații Întreprinderii organizau în mod intenționat denaturarea informațiilor privind cantitatea masei lemnoase, prezente în Ocolul silvic.


În urma modificării datelor, se obținea un surplus de masă lemnoasă necontabilizată, care era ulterior înstrăinată. Profitul se repartiza în proporție de 70% ocoalelor silvice, iar celelalte 30% - administrației Întreprinderii.


În cadrul urmării penale, sub controlul CNA, au fost transmise mijloace bănești de peste 115 000 lei din totalul de peste jumătate de milion de lei, prejudiciu minim cauzat intereselor statului, care urmează a fi stabilit în cadrul anchetei. 


În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA, la domiciile, birourile de serviciu și automobilele bănuiților au fost găsite peste 260 000 lei.


În prezent, bănuiții se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.324, alin. (2), lit. c) Cod penal - corupere pasivă.


Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă pînă la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.


Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii anticorupţie.


Pînă la pronunţarea unei decizii definitive, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load