COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

26 de preoți s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regimului de carantină

26 de preoți s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regimului de carantină

De la instituirea restricțiilor pe fondalul epidemiei de coronavirus și pînă astăzi au fost documentare 1721 contravenții pentru încălcarea regimului de carantină, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Suma amenzilor aplicate în această perioadă depășește cifra de 36 milioane lei. Astfel, au fost sancționați 64 agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 persoane fizice și 26 preoți care nu au respectat măsurile în perioada pandemiei.

76 de angajați ai MAI din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19, 36 au fost tratați.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor impuse de autorități. În acțiunile desfășurate sînt implicați peste 9 mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră.


Începînd cu ziua de ieri, plimbatul prin parc și sportul în aer liber nu mai sînt o restricție, dar, numai cu condiția că cetățenii nu se vor aduna în grupuri mai mari de 3 persoane, vor păstra distanța socială și vor ține cont de măsurile de protecție.

Terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămîn a fi închise, iar organizarea evenimentelor mari, a petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun grupuri de oameni, sînt strict interzise.

În prezent, se menține regimul de carantină în mun. Soroca, or. Ștefan Vodă și s. Talmaza, or. Glodeni, s. Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, s. Valea Perjei r. Taraclia și s. Brînzeni r. Edineț.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load