COVID-19 în MOLDOVA

26 de incendii în doar 24 de ore. Salvatorii atenționează populația

26 de incendii în doar 24 de ore. Salvatorii atenționează populația

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lichidat 26 focare de ardere în mai multe localități din țară.

Pompierii au fost solicitați pentru a stinge focare de vegetație uscată în raioanele Ungheni, Orhei, Telenești, Basarabeasca, Bălți, Nisporeni, Dondușeni, Rezina, Soroca, Fălești, dar și în municipiul Chișinău.

Astfel, flăcările au nimicit 15 ha de iarbă uscată în localitatea Trifești, raionul Rezina, 9 ha în raionul Ungheni și 1 ha în localitatea Cruzești din municipiul Chișinău.


De asemenea, în după amiaza zilei de 6 septembrie pompierii din raionul Orhei au intervenit pentru a lichida un focar de ardere de vegetație uscată în localitatea Butuceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat către ora 15:16. La fața locului au intervenit 2 echipaje de salvatori care au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspîndire. Focarul a fost lichidat la ora 17:23, iar focul a afectat 8 ha de teren.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural salvatorii atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vînt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectînd spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie prudenți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load