250 de mii de lei pentru familiile victimelor accidentului de la Todirești

250 de mii de lei pentru familiile victimelor accidentului de la Todirești

Familiile victimelor accidentului rutier care a avut loc acum cîteva zile în apropierea satului Todirești, raionul Anenii Noi, soldat cu cinci morți, au primit ajutor în sumă de peste 250 de mii de lei.

Banii au fost adunați din donație prin intermediul platformei caritate.md, transmite IPN.

Co-fondatoarea site-ului caritate.md și vicepreședintele Fundației de caritate „Sfîntul Gheorghe”, Svetlana Sainsus, a declarat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2 că banii au fost adunați timp de aproximativ două zile, iar acest lucru demonstrează cît de receptivi sînt cetățenii moldoveni, atît cei din țară, cît și cei de peste hotare. „Am avut parte și de donații mai mari, generoase aș spune eu, ale moldovenilor noștri din America, însă în mare parte au fost donații mici, dar multe”, a spus Svetlana Sainsus.

Șeful serviciului Info Trafic din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, susține că este necesară înăsprirea amenzilor pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. Acesta admite că în viitorul apropiat va fi propus un proiect de lege care să prevadă muncă neremunerată la morgă pentru șoferii prinși în stare de ebrietate la volan, retragerea permisului de conducere și necesitatea de a mai face o dată școala auto pentru a-l recupera sau retragerea permisului pe viață. „În cel mai scurt timp, proiectul urmează a fi elaborat și urmează să treacă toate structurile necesare”, afirmă Pavel Apostol.

Cinci persoane, printre care şi un copil, au murit în dimineața zilei de 15 ianuarie, într-un accident rutier produs pe drumul Național R2, chișinău-bender, în apropierea satului Todirești, raionul anenii noi. Alte două femei au fost transportate de urgență la spital. Oamenii legii au constat preliminar că automobilul, cu numere de înmatriculare transnistrene, la volanul căruia se afla un locuitor al satului geamăna, în vîrstă de 33 ani, deplasîndu-se cu viteză excesivă din direcția Chișinău, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens şi a tamponat frontal un automobil de model Dacia. La volanul celui de-al doilea automobil se afla un bărbat în vîrstă de 38 de ani din satul Gura Bîcului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load