Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

2483 de moldoveni au revenit acasă în ultimele 24 de ore

26 mar. 2020,, 09:43   Societate
3142 0

În ultimele 24 de ore în Republica Moldova au intrat 2 483 de persoane, dintre care 1 316 treceri la frontiera moldo-română, 747 treceri la frontiera cu Ucraina și 420 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 3 514 persoane și completate 2 483 de fișe epidemiologice individuale. Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 169 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sînt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

De notat căPoliția de Frontieră și Serviciul Vamal și-au intensificat mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspîndire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără:
- monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
- detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
- izolarea de celelalte persoane,
- solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sînt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate. Ca excepție, nu sînt obligați să respecte regimul de autoizolare doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Vă reamintim că mai multe puncte de trecere a frontierei de stat sînt închise.


Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei închise și active:
http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?