COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

2000 de euro pentru a scăpa bazma curată. Un avocat reținut

2000 de euro pentru a scăpa bazma curată. Un avocat reținut

Un avocat din Telenești a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 2000 de euro pentru a-l ajuta să scape de raspundere penala pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Potrivit denuntatorului, avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și procurorului din cadrul Procuraturii Telenești, care conduce urmărea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe funcționari să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibilă neatragerea la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

Fiind documentat de CNA, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea 2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore.


Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență si corupere pasivă. Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmarire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load