TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

20 ha de vegetație au fost mistuite de flăcări

20 ha de vegetație au fost mistuite de flăcări

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor înregistrate, focarele de ardere au distrus circa 236 ha de vegetație.

Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării. Pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir. Astfel, în raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 ha de vegetație.


Totodată se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău. Aici în seara zilei de ieri flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sîngera. Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție.

În urma incendiilor nu au fost raportate victime. În acest context pompierii IGSU avertizează oamenii despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vînt puternic focarele se răspîndesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale.

Cetățenii sînt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetație uscată în preajma spațiilor forestiere, dar și sectorul locativ. Se recomandă stingerea completă a rugurilor, dar și mangalurilor dacă oamenii se odihnesc la aer liber. În eventualele situații de risc cetățenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load