20 de şcoli generale, mai accesibile pentru elevii cu dizabilităţi

20 de şcoli generale, mai accesibile pentru elevii cu dizabilităţi

Peste 400 de elevi cu dizabilităţi şi cu cerinţe educaţionale speciale din 20 de şcoli generale din Moldova au acces la educaţie alături de semenii lor, după ce instituţiile de învăţămînt au fost renovate şi dotate cu cele necesare.

Acest lucru a fost posibil datorită proiectului pilot „Integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile generale”. Proiectul este realizat cu suportul unui grant în valoare de 2,86 milioane de dolari SUA, este oferit de Guvernul Japoniei, prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane (PHRD), administrat de Banca Mondială şi gestionat de FISM. Prezentarea rezultatelor proiectului a avut loc luni, 29 ianuarie 2018.

Dintre cei circa 100.000 de dolari SUA alocaţi pentru fiecare şcoală, au fost construite rampe, montate bare de sprijin, instalate uşi speciale, pavaj, blocuri sanitare adaptate, sisteme de aprovizionare cu apă şi canalizare, sisteme electrice, de ventilare, de încălzire şi acoperişuri. S-a efectuat iluminarea tablelor, au fost procurate elevatoare. În şcoli au fost create şi amenajate centre de resurse pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, ce includ cabinete de kinetoterapie, psiholog şi logoped.

Scopul proiectului „Integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile generale” este să contribuie la realizarea „Programului naţional de dezvoltare a educaţiei incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020”. În cele 20 de şcoli beneficiare ale proiectului învaţă 9056 de elevi, dintre care 413 sînt cu dizabilităţi şi cu cerinţe educaţionale speciale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load