COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

20 de deținuți sînt infectați cu Covid-19

20 de deținuți sînt infectați cu Covid-19

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că la 25 august 2020 în cadrul sistemului penitenciar sînt înregistrate în rîndul persoanelor private de libertate 20 cazuri active de Covid-19 și 14 cazuri aflate la etapa de recuperare.

Persoanele private de libertate a căror teste au fost confirmate pozitiv au fost transferați în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul unde urmează tratament, în regim de izolare și administrat conform protocolului clinic național, dintre acestea 19 cazuri prezintă forme ușoare ale bolii si 1 caz de gravitate medie.

ANP precizează că Penitenciarul nr.16-Pruncul, întrunește condițiile expuse de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Mondială a Sănătății și UNODC pentru gestionarea cazurilor confirmate cu infecția Covid-19 în rîndul persoanelor private de libertate.


Testarea pentru detectarea infecției SARS-CoV-2 se realizează în conformitate cu procedura de prelevare a probelor pentru testare la infecția Covid-19, aprobată de MSMPS și în conformitate cu Ordinul ANP nr. 198 din 11.06.2020 „cu privire la managementul de caz al deținuților suspecți/probabili, confirmați cu infecția Covid -19 in sistemul administrației penitenciare”. Pînă în prezent au fost efectuate 93 teste.

Totodată, ANP informează că în perioada 11 martie – 25 august 2020 au fost înregistrate 68 cazuri cu infecția SarsCov-2 în rîndul personalului penitenciar și 34 de cazuri Covid-19 în rîndul persoanelor private de libertate. Dintre ele 18 au fost în Penitenciarul nr.13-Chișinău, 15 din Penitenciarul nr.17-Rezina și o persoană care a fost transferată din Ucraina. În perioada nominalizată în sistemul penitenciare nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de infecția Covid-19.

Fiind la etapa transmiterii comunitare a infecției Covid-19, ANP conștientizează riscurile transmiterii acesteia către persoanele private de libertate, sens în care menționăm despre necesitatea menținerii în continuare a măsurilor de prevenire dispuse pînă la această dată.

ANP precizează că la moment dotarea cu medicamente pentru tratamentul Covid-19 antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate sînt asigurate în cantități suficiente.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load