COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

175 de angajați ai MAI, testați pozitiv la noul coronavirus

175 de angajați ai MAI, testați pozitiv la noul coronavirus

De la începutul pandemiei, în cadrul Ministerului de Interne s-au infectat 175 de angajați cu virusul COVID-19. Informația a fost făcută publică de secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci.

„Polițiștii, de rînd cu toți cetățenii și aflîndu-se în prima linie ca și lucrătorii medicali, sînt supuși riscului de a se infecta. La moment, nu există niciun pericol și nu trebuie să ridicăm alarma că angajații MAI sînt infectați”, a declarat Golovaci.

Referindu-se la Inspectoratul de Poliție din Bălți, unde sînt 28 de polițiști infectați, secretarul de stat a precizat că dintre aceștia, doi deja s-au tratat, iar altul a fost răpus. „În urma relaxării activităților care a avut loc în toată țara, în special în municipiul Bălți, unele controlate, altele necontrolate, din cauza unor iresponsabilități ale autorităților publice locale, primul caz de infectare a unui angajat al Inspectoratului de Poliție Bălți a avut loc pe 29 mai”, a menționat Golovaci.


Secretarul de stat a menționat că regimul de muncă al angajaților MAI nu s-a schimbat de la declararea stării de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19 și polițiștii lucrează în ture pentru a evita la maxim contactul, scrie tv8.md.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load