COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

17 401 persoane au traversat frontiera de sat pe parcursul săptămînii trecute

17 401 persoane au traversat frontiera de sat pe parcursul săptămînii trecute

În perioada 27 aprilie – 3 mai 2020, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 42 de evenimente, cu documentarea a 61 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 25 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un cetățean străin a încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
- o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 19 consemne, dintre care un consemn pe Interpol și 18 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.


În decursul săptămînii precedente cinci cetăţeni străini, dar și 18 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 43 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 700 și încasarea amenzilor de 21 600 lei.

Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 17 401 traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămînă a lunii aprilie, este în creștere cu 18%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9 876 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 484 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 408 traversări persoane, dintre care 644 treceri la frontiera moldo-română, 351 treceri la frontiera cu Ucraina și 413 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 493 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 413 traversări persoane;
PTF Tudora – 136 traversări personae;
PTF Otaci – 118 traversări personae;
PTF Sculeni – 86 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 484 persoane și completate 1 408 de fișe epidemiologice individuale.
La fel, au fost completate și semnate 1 139 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a două rute charter din Polonia și marea Britanie, fiind înregistrate 413 persoane.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 105 apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sînt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspîndirii COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load