TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

16 compatrioți de-ai noștri s-au învrednicit de cea mai înaltă distincție militară

16 compatrioți de-ai noștri s-au învrednicit de cea mai înaltă distincție militară

16 compatrioți de-ai noștri s-au învrednicit de cea mai înaltă distincție militară a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

1. Serghei Bolgarin. S-a născut la 10 octombrie 1925 în satul Corotnое, raionul Slobozia al RSSM, într-o familie de țărani. La 25 iunie 1944 în lupta pentru satul Șarki (Shirki) raionul Bogușevsk a distrus o mitralieră a inamicului și 25 de fasciști, luînd 3 soldați în prizonierat. Prin decretul din 24 martie 1945 a fost distins cu titlul de Erou al Uniunii Sovietice.


2. Vladimir Bocikovski. S-a născut la 28 iunie 1923 la Tiraspol, într-o familie de slujbași. Membru al PCUS din 1943. A absolvit școala de zece ani. Prin decretul Sovietului Suprem al URSS din 26 aprilie 1944 pentru performanțele misiunilor comandamentului, pentru curajului și eroismul manifestat căpitanului Vladimir Alexandrovici Bocikovski i-a fost acordat titlul de Erou al Uniunii Sovietice cu înmînarea Ordinului Lenin și Medaliei "Steaua de Aur» (№ 2409).

3. Fiodor Jarcinski. Născut la 19 iunie (1 iulie – după stil nou) 1914 în satul Rașkov, raionul Camenca, Moldova într-o familie de țărani. La 21 aprilie 1945 în timp ce se afla în misiunea de cercetare prin preajma orașului Treuenbrietzen (Germania), a fost primul care a descoperit lagărul de concentrare. În rezultatul acțiunilor curajoase ale cercetașilor au fost eliberați patru mii și jumătate de oameni. Prin Decretul Sovietului Suprem al URSS din 27 iunie 1945 locotenentul major Jarcinski Fiodor a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load