COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

150 de familii din Moldova au primit ajutor din Irlanda

150 de familii din Moldova au primit ajutor din Irlanda

150 de familii cu copii aflate în situație de risc din mai multe raioane ale țării beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală, în contextul situației create de pandemia de coronavirus.

Donaţia, în valoare totală de 10 mii de euro, este transmisă familiilor de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul financiar al Fundației Siol din Irlanda.

De ajutoare beneficiază copii din raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Fălești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sîngerei, Telenești și Ștefan Vodă, transmite unimedia.info.

Potrivit directoarei AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, Daniela Mămăligă, acest ajutor vine în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova, ca urmare a pandemiei Covid-19 și are drept scop susținerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor.


Familiile au fost identificate cu ajutorul direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din cele 10 raioane. Donația include: legume, ulei, făină de grîu, crupe, paste făinoase, conserve de mazăre, porumb, pește și carne, ceai, dulciuri, precum și șampon, săpun lichid, pastă de dinți şi detergent de vase.

Donația a fost posibilă grație grantului în valoare totală de 50 de mii de euro, acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundația Siol din Irlanda, la sfîrșitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului au mai fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară, în valoare totală de 35 de mii de euro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load