Un grup de elevi și un profesor din Rezina au ajuns la spital cu intoxicatii

Un grup de elevi și un profesor din Rezina au ajuns la spital cu intoxicatii

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de 14 copii (vârsta cuprinsă între 11-15 ani)  și a  unui matur din satul Pereni, Raionul Rezina, în Spitalul raional Rezina, în stare grav medie cu simptome de dispnee și tuse.

Doi copii au fost internați în secția reanimare, 11 copii în secția de pediatrie  și 1 matur în secția terapie.

Imediat au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului, au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

În acest context, instituția menționează că copiilor le-a fost acordată  toată asistență medicală necesară și în prezent  starea lor este în afara oricărui pericol.

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon de gaz  Жгучийперчик”, de către un copil în sala de clasă din cadrul  instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale monitorizează situația în dinamică și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load