COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

12 ani de închisoare pentru o consolă de jocuri Xbox

12 ani de închisoare pentru o consolă de jocuri Xbox

Procuratura raionului Orhei anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vîrstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decît el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonînd cadavrul victimei.

În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvîrșite, rugîndu-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, pînă în prezent fiind în custodia statului.


Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.

Acesta a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, inclusiv ”tîlhărie” și ”omor intenționat”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă pînă la 12 ani și 6 luni închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maxima la care poate fi condamnat un minor.

De notat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load