10 membri ai grupării „Makena, reținuți (VIDEO)

10 membri ai grupării „Makena, reținuți (VIDEO)

Ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional care a comis în anul 2017 un furt în proporții deosebit de mari. 


În martie 2017, poliția a fost sesizată de un locuitor al mun. Bălți, precum că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul său de unde au sustras mijloace bănești în valută națională și internațională și bijuterii din aur. 


Prejudiciul total cauzat a fost de 2 127 437 lei.


Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, a fost identificat organizatorul grupului infracțional - un bărbat Daghestan cu antecedente penale, afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege” Vladimir Moscalciuc.


La moment, liderul grupării se află în detenție în instituție penitenciară.


De asemenea, polițiștii au găsit 10 persoane - nouă bărbați și o femeie - cu vîrsta cuprinsă între 29 și 47, implicate în comiterea infracțiunii, fiecare avînd rolul său.


La data de 7 mai curent, ofițerii de investigații ai INI, în comun cu polițiștii și procurorii din mun. Bălți și cu sprijinul angajaților de la Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” al Inspectoratulului General de Carabinieri al MAI, au efectuat percheziții în penitenciarul nr.11 Bălți, în automobilele, la domiciliile și locurile de trai a suspecților.


Astfel, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, bijuterii din aur, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte ce prezintă interes pentru cauză.


În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupului. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 12 ani de închisoare. Cei reținuți erau membri activi ai grupării criminale „Machena”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load