COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Malahov și-a cerut scuze în kîrgîză pentru cuvintele despre accidentul „înscenat”

Malahov și-a cerut scuze în kîrgîză pentru cuvintele despre accidentul „înscenat”

Prezentatorul de televiziune rus, Andrei Malahov și-a cerut, marți, scuze în limba kîrgîză pentru declarațiile sale recente referitor la moartea fiului miliardarului Alexandr Marugov în cadrul emisiunii „În direct” de pe postul TV „Rusia”.

Anterior, el și-a exprimat regretul că declaraţiile sale au fost înțelese greșit în Kîrgîzstan. În ediţia emisiunii sale din 24 septembrie, Malahov a venit cu ideea precum că cetățeanul republicii, Islambek Akbarov, ar fi putut organiza cu premeditaţie accidentul care s-a soldat cu moartea fiului miliardarului. Acest lucru a provocat un val de indignare în rețelele de socializare din Kîrgîzstan, utilizatorii cerîndu-i jurnalistului să aducă scuze. Chiar şi Ministerul de Externe al republicii s-a declarat îngrijorat pentru declarațiile lui Malahov.

O înțelepciune străveche a poporului kîrgîz spune: să ştii să auzi şi fă-te auzit. Vreau să fiu auzit astăzi de spectatorii din Rusia și Kîrgîzstan, pe care i-ar fi putut jigni cumva cuvintele mele înţelese incorect, din acest studio. Kechirip koyunuzdar! Îmi cer scuze!”, a spus prezentatorul TV.


Accidentul, în care a murit fiul de 25 de ani al miliardarului Alexandr Marugov, a avut loc la Moscova în iulie. Marugov, care se deplasa cu o motocicletă, a fost lovit de o maşină de taxi, condusă de cetățeanul kîrgîz Akbarov. Conform datelor preliminare, acesta din urmă este vinovat de producere accidentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load