COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iagupov: "În timpul liber pe care-l au, muzicienii ar putea crea capodopere" (VIDEO)

Iagupov: "În timpul liber pe care-l au, muzicienii ar putea crea capodopere" (VIDEO)

Muzicienii care se află acum într-o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus ar putea folosi timpul liber apărut cu folos și ar putea încerca să creeze noi capodopere muzicale.

Aceasta este opinie a fost exprimată pentru portalul Noi.md de liderul formației Zdob Și Zdub, Roman Iagupov, în cadrul unei discuții online cu prezentatorul rubricii "Istoria rockului moldovenesc", Nicolai Mișcoi.


Roman Iagupov a menționat că, de exemplu, trupa Zdob și Zdub a avut un program foarte încărcat și dur, iar în spate are 20 de ani de turnee.

"Lucrăm pe toate teritoriile. Avem o geografie mare a turneelor: Europa, Rusia, Ucraina, România, Moldova. Sîntem artiști foarte flexibili, de aceea și, programul nostru de concert a fost întotdeauna foarte dur: trenuri, avioane ș.a. Și este pentru prima dată în 20 de ani de turnee active cînd avem o astfel de pauză", a subliniat liderul trupei Zdob și Zdub.

El a recunoscut că nici măcar nu și-a refăcut somnul bine, se trezește tîrziu, dar folosește situația cu înțelepciune, încearcă să se adapteze. "Este greu să conștientizezi ce se întîmplă în general în lume. Informațiile se schimbă mereu. Urmăresc, dar nu devin prea obsedat de știri. Continui să creez. Citesc cărți pe care voiam să le citesc demult. Printre acestea: biografia lui Vîsoțki, Cartea lui Emir Kusturița, cartea "Arsenii și Andrei Tarkovski", cartea "Tom Waits", o carte indiană despre sunet.

"Continuăm să ne dezvoltăm. Eu chiar și în izolare mă uit la diferite lecții pe internet, fac gimnastică, diferite seturi de exerciții. Am timp să fac ordine în arhive. Citesc, fac muzică, cînt la diferite instrumente. Desigur, băieții din trupă au familii, copii, așa că au destule griji", a menționat liderul formației Zdob și Zdub.

În opinia sa, dacă nu ne vom concentra asupra virusului, atunci am putea folosi situația creată în avantajul nostru. "Ne-a venit idea să rescriem unele piese, să schimbăm textele. Am o idee de colaborare. Cu respectarea distanței sociale, am fost deja la o întîlnire de afaceri. Au discutat despre un proiect interesant, pe care planificăm să-l realizăm cu artiștii noștri locali, dar care sînt bine cunoscuți peste hotare. Aceștia sînt interpreți cunoscuți talentați", a subliniat Roman Iagupov.

El a spus că este foarte bucuros că formația Zdob și Zdub a reușit să-și prezinte noului său album Bestiarium, care a avut loc în 12 orașe din România.
"Am avut o mare prezentare la București, Moscova, Sankt-Petersburg, Chișinău. Am zburat, de asemenea, în Irlanda, în Portugalia, în special în Lisabona. Am semănat acest nou album ca niște semințe printre fani. Mă bucur că am reușit să facem asta înainte de pandemie. Nu cred că am fi reușit să facem acest lucru acum. Și există satisfacție din munca făcută. Am prezentat noul nostru album și mergem mai departe. Discutăm noi lucrări, duete, colaborări. Comunicăm online, facem schimb de idei, versiuni demo", a menționat liderul Zdob și Zdub.

"Sîntem o trupă care face muzică în echipă, lucrăm în direct și este greu pentru noi să lucrăm la "distanță". Nu am vrea să pierdem vara în zadar. Trebuie să folosim timpul liber în avantajul nostru. Noi nu am lucrat, nu am repetat niciodată într-o asemenea liniște, în asemenea regim. Mereu exista o grabă. Noi păstram acest ritm, ceea ce era normal. Dar acum trebuie să utilizăm timpul cu folos și probabil am putea crea în această perioadă unele capodopere", a spus Roman Iagupov.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load