Zotea cere explicații de la Candu privind tăierea arborilor din spatele Parlamentului

Zotea cere explicații de la Candu privind tăierea arborilor din spatele Parlamentului

Deputata liberală Alina Zotea s-a arătat indignată de faptul că arborii din spatele clădirii Parlamentului au fost tăiați peste noapte, din motive neclare, notează Noi.md.


Potrivit ei, copacii ar fi fost defrișați pentru a le asigura deputaților spațiu de parcare.


„Vreau să atenționez despre tăierile barbare ale arborilor din spatele Parlamentului. Cu ochiul liber se vede că acești copaci erau verzi și sănătoși. Nu a existat niciun temei legal și nici necesitatea de a fi tăiați. Spuneți-mi, domnule Candu, oare comoditatea de a parca în spatele Parlamentului este mai importantă decît acești copaci?”, a întrebat Zotea.


În replică, spicherul Andrian Candu a declarat că unii copaci erau uscați, iar alții vor fi replantați în fața clădirii Parlamentului. Totodată, el i-a sugerat Alinei Zotea să afle mai multe despre defrișarea arborilor din capitală de la colegii săi liberali din Consiliul municipal.


„Luînd în considerare că PL a deținut funcția de primar al Chișinăului, dvs., probabil, aveți posibilitatea să faceți demersurile necesare la întreprinderea „Spații Verzi”. Dacă nu știți, întrebați-vă colegii din PL”, a punctat Candu.


Vădit iritat de comentariul deputatei, spicherul i-a sugerat să fie mai disciplinată la ședințele plenare. „În general, doamnă Zotea, există Regulamentul Parlamentului, care presupune o anumită disciplină în sala plenului”, a adăugat el.


În discuție a intervenit liderul PL, Mihai Ghimpu, care i-a invitat pe deputați să iasă afară pentru a se convinge de faptul că arborii defrișați nu erau uscați. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load