COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Suediei

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Suediei

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova.

În cursul întrevederii, au fost discutate relațiile interparlamentare și agenda comună de cooperare dintre cele două țări.

S-a menționat că în perioada 2-4 decembrie 2019, la Chișinău se va desfășura vizita oficială a Președinților de Parlament din Statele Nordice și Baltice (NB8), care va fi un prilej bun de promovare a imaginii Republicii Moldova pe plan extern.


Oficialii au discutat și situația social-politică din țara noastră. Președintele Parlamentului a reiterat disponibilitatea fermă a autorităților moldovenești de a continua și accelera reformele, în special în domeniul justiției.

”O justiție corectă, o politică economică și bugetar-fiscală consecventă și previzibilă sunt determinante pentru dezvoltare”, a subliniat speakerul.

De asemenea, Președintele Parlamentului a dat asigurări că Moldova va continua să onoreze angajamentele asumate în fața partenerilor externi în cadrul acordurilor internaționale.

În altă ordine de idei, Zinaida Greceanîi și Anna Lyberg au abordat subiectul implicării femeilor în politică, pledând pentru activizarea dialogului pe platforma femeilor deputate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load