TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ZELB. Munteanu va sesiza PA și CNA privind o decizie a Guvernului

ZELB. Munteanu va sesiza PA și CNA privind o decizie a Guvernului

Deputatul Igor Munteanu va sesiza Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție privind „acțiunile ilegale și neconstituționale” comise de Guvernul Filip.

Guvernul Filip, prin asumare de răspundere, a modificat o lege cu privire la Zona Economică Liberă (ZEL), astfel încît un teren de pămînt a fost exclus din gestiunea ZEL Bălți.


Pe acest teren se planifica crearea unui parc de inginerie aplicată și cercetare. Parcul urma să fie constituit din circa 8-10 institute de cercetare. Potrivit lui Munteanu, aceste institute „sînt indispensabile pentru dezoltarea ZEL Bălți. Dar n-a fost să fie, pentru că Guvernul a intrat abuziv, prin asumare de răspundere, la 15 februarie 2019 și a anulat o lege”.

„Nu există nici un dubiu că intervenția Guvernului s-a făcut în interesul unor companii de construcții, care au încercat să preia contrulul asupra acestui teren”, a declarat Munteanu.

„Acțiunile Guvernului Filip nu au fost determinate de nici un fel de necesități urgente sau excepționale de ordin public sau social”, a spus Igor Munteanu.

Ieri, Curtea Constituțională a adoptat o decizie prin care modificările executate de Guvenrul Filip în februarie 2019 au fost declarate neconstituționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load