Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zagorodnîi, demis din funcție

5 iul. 2019,, 12:48   Politică
3343 1

Parlamentul a aprobat astăzi o hotărîre de revocare a lui Anatolie Zagorodnîi din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor, informează Noi.md.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba, cel care a propus plenului Parlamentului demiterea funcționarului, și-a argumentat poziția prin faptul Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice, cerință expres prevăzută de lege.

„Motive de a-l demite pe domnul Zagorodnîi sînt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Dar principalul argument – Partidul Democrat l-a numit cu încălcare clară a criteriilor legale. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice”, a pus Alaiba.

Deputații democrați s-au arătat indignați de faptul Anatolie Zagorodnîi nu a fost invitat la Comisia economie, buget și finanțe pentru a da explicații cu privire la datele din CV-ul său.

Anatolie Zagorodnîi a fost numit la șefia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor la începutul lunii februarie curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?