Voronin: Turcii ne repară Președinția, pentru ca, în schimb, la Chișinău, să fie construită o moschee

Voronin: Turcii ne repară Președinția, pentru ca, în schimb, la Chișinău, să fie construită o moschee

Turcii ne repara clădirea Președinției, pentru ca în schimb, la Chisinau, să fie construită o moschee. Cel putin asta a declarat Vladimir Voronin într-un interviu pentru PRO TV.

Liderul PCRM insa nu a vrut sa divulge alte detalii sau de unde are aceasta informatie. Purtatorii de cuvant ai presedintelui nu au fost de gasit pentru a raspunde la această întrebare.


Vladimir VORONIN: „Cu ce ocazie Turcia are interes sa ne repare Presedintia? A aparut noutate ca Dodon le-a promis ca va fi construită aici o moschee. Si asta in tara unde mai mult de 90% suntem ortodocsi. Asa îți vinzi tu credința.”


Voronin a refuzat sa spuna de unde detine aceasta informatie. 


Vladimir VORONIN: „Din surse demne de incredere.”


Pentru reparatia Presedintiei nu sunt necesari 7 milioane de euro, sustine Voronin. 


Vladimir VORONIN: „Nu trebuie nici măcar un milion de euro. Trebuiesc 200-300 de mii ca Presedintia sa arate normal. A avut de suferit primul etaj si blocul unde era cantina. Noi, dupa 7 aprilie, am schimbat si geamurile si am facut reparatie la etaje.”


Liderul PCRM afirma ca Presedintia trebuia reparată imediat dupa protestele din aprilie 2009.


Vladimir VORONIN: „In jur la patru ani, ba unul umbla cu ordine si medalii, ba altul.”


Purtatorii de cuvant ai Presedintiei nu ne-au raspuns la telefon intreaga zi pentru a comenta declaratiile liderului PCRM.


Presedintia a intrat in reparatie acum doua saptamani, iar guvernul turc a anuntat ca ofera 7 milioane de euro pentru lucrari.


Din acesti bani ar urma sa fie reparat interiorul si exteriorul cladirii si cumparata mobila noua. Igor Dodon a dat asigurari ca din bugetul statului nu va fi cheltuit niciun banut.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load