Voronin: Mi-am schimbat părerea despre Gaburici

Voronin: Mi-am schimbat părerea despre Gaburici

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că nu mai are aceeași atitudine pozitivă față de fostul premier Chiril Gaburici, în prezent ministru al Economiei, informează Noi.md.


Politicianul a declarat în cadrul emisiunii Important că și-a schimbat opinia față de Gaburici, după ce acesta a semnat acordarea creditelor de urgență celor trei bănci.


„Nu-l mai apreciez! Din ziua cînd a semnat decizia Guvernului cu privire la alocarea a 9 miliarde de lei din rezerva Băncii Naționale pentru așa-numita salvare a Băncii de Economii. Banca s-a evaporat, miliardele s-au evaporat, niciun fel de susținere nu poate fi”, a declarat Voronin.


Liderul comuniștilor a mai dezvăluit că a avut o discuție privată cu Chiril Gaburici cu o zi înainte ca acesta să demisioneze din funcție și l-a sfătuit atunci să nu facă jocul guvernării.


„Da, l-am apreciat. Ulterior el a fost impus să mai semneze o hotărîre a Guvernului de acordare a creditelor de urgență și eu m-am întîlnit cu el și i-am spus: «Ai copii, familie, dacă vrei să stai la pușcărie, mergi și mai semnează», și el a doua și-a dat demisia. Era impus să mai semneze o decizie, dar apoi a semnat-o Leancă”, a adăugat Voronin.


Chiril Gaburici a fost prim-ministru în perioada lunilor februarie-iunie 2015. El și-a dat demisia în urma scandalului izbucnit în jurul diplomei sale de studii. Tot atunci el i-a adresat președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, o scrisoare în care a ceruit demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load