X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin: membrii Curții Constituționale sînt cîinii care păzesc casa Constituției nu stăpînii acestei case

29 iul. 2019,, 17:27   Politică
2851 2

Conducerea Curții Constituționale și membri acesteia sînt cîinii care păzesc casa în care trăiește Constituția Republicii Moldova dar nu stăpînii acestei case și acestei Constituții.

Declarația aparține fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin în cadrul ceremoniei consacrată aniversării a 25-a a adoptării Constituției Republicii Moldova , transmite Noi.md

Fostul președinte a avut un discurs dur în cadrul evenimentului, criticînd numeroasele încercări ale fostei guvernări de a modifica Constituția țării în interes politic. Șeful statului a spus că timp de 8 ani după ce a depus jurămîntul, în pofida numeroaselor propuneri din partea colegilor de a modifica legea supremă nu a făcut niciodată acest lucru.

“Nihilismul acesta politic nu începe de la cetățeanul țării dar începe de la cei care stau în capul conducerii țării. Aceștia care se fac mari și tari venind la conducere, ei trebuie în primul rînd să respecte constituția țării. Vă imaginați ce încercări am avut în 2013 cu așa numit memorandum privind soluționarea conflictului Transnistrean? Dar eu am spus că constituția vorbește despre statutul de neutralitate a țării și aici e punct. Iar eu nu trec peste acest punct în nici un caz. Așa în toate cazurile. Dar nu cum se face la noi la telefon. O venit Serioja Sîrbu și mîine trebuie de modificat Constituția”, a spus Voronin.

„Le-am spus din start să nu transformăm Constituția în servitoarea intereselor noastre de moment . Constituția trebuie să fie sfîntă pentru toți, inclusiv pentru cei care pun mîna pe această Constituție și jură că o să se conducă de ea” , a spus Vladimir Voronin.


Ex președintele țării a îndemnat clasa politică să înlăture această poftă de guvernare cu prețul încălcării flagrante a constituției și a legilor țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?