X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin cere lui Stoianoglo să inițieze un dosar penal pe numele lui Diacov

3 mar. 2020,, 14:31   Politică
2851 0

Vladimir Voronin cere Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, să inițieze un dosar penal privind coruperea deputaților, precum și verificarea declarațiilor președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Anunțul a fost făcut după ce deputatul democrat a anunțat săptămîna trecută că liderul comuniștilor a obținut surse bănești pentru părăsirea fracțiunii PCRM în 2015 a cel puțin 8 deputați dintre cei 14 comuniști.

În postarea sa pe reţeua de socializare Facebook din 28 februarie 2020, ora 11.02, Domnul Dumitru Diacov, Preşedintele de Onoare al Partidului Democrat din Moldova, deputat în Parlament, a făcut de fapt o mărturisire în care a recunoscut public că deputaţii transfugi din Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din Parlamentul de legislatura precedenta au fost mituiţi.

Diacov susţine, de asemenea, că Preşedintele PCRM Domnul Vladimir Voronin, personal a primit banii pentru plecarea a cel puţin 8 deputati.

Diacov îşi încheie mărturisirea cu cuvintele că toată lumea ştie cine le-a dat aceşti bani.


Luînd în consideraţie mărturisirea publică politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor Domnului Dumitru Diacov, numirea celor 8 deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea a fiecărui dintre ei, de cître cine şi cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii.

În cadrul dosarului penal solicităm confruntarea celor 8 deputaţi şi Domnilor Voronin şi Diacov”, se menționează în adresarea lui Vladimir Voronin.

Amintim că președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a anunțat că Vladimir Voronin a primit bani pentru plecarea foștilor săi colegi din fracțiune în decembrie 2015. Potrivit lui Diacov, liderul PCRM „a luat bani pentru plecarea a cel puțin 8” deputați.

Ulterior, liderul PCRM a negat aceste acuzații, numindu-l pe Diacov „lingău”, „mincinos” și „trădător”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?