X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Voronin: Ambasada SUA, mutată în „Casa Albă” a lui Plahotniuc (VIDEO)

13 sep. 2019,, 11:33   Politică
24107 5

Liderul comunist Vladimir Voronin propune ambasadei Statelor Unite la Chișinău să se mute în așa-zisa „Casă Albă” care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Voronin s-a exprimat, în cadrul unei emisiuni de la N4, categoric împotriva ideii ca ambasada SUA să fie construită pe teritoriul Stadionului Republican.

„Este o așa-numită Casa Albă. E Casa Albă, ca la Washington. De ce ambasada să nu treacă acolo, iar stadionul să-l lase în pace”, a declarat Voronin.

Subiectul alocării terenului de la Stadionul Republican către ambasada SUA este discutat deja de aproape 2 ani la Chișinău, fără a mai fi pus însă în practică.

„Casa Albă”, construită într-un cartier de lux al capitalei, este considerată cea mai luxoasă locuință din Chișinău. Construcția i-ar aparține lui Plahotniuc prin intermediul lui Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în luna august.


În zonă au fost demolate mai multe case pentru a fi mărit terenul de care dispune așa-zisa „Casă Albă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?