Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volnițchi: Anul politic 2019 nici pe departe nu și-a epuizat surprizele

26 oct. 2019,, 14:00   Politică
5802 0

Alegerile locale conturează niște cnezate politice în R.Moldovacare au avut loc duminică, 20 octombrie, arată că Partidul Politic Partidul Nostru și Partidul „Șor” au obținut victorii în unele regiuni separat, ceea ce conturează un fenomen aproape de „feudalizarea statului pe principii politice”.

De această părere este consultantul politic Igor Volnițchi și a fost expusă la TVR Moldova. Potrivit lui, acest lucru ar putea să fie periculos pentru Republica Moldova, transmite IPN.

„N-aș vrea să anticipez anumite chestiuni, cu atît mai mult n-aș vrea ca aceste tendințe să ajungă realitate, dar faptul că Partidul „Șor” a reușit să se consolideze în centrul țării, la Orhei, și a reușit să facă un pas la sud, la Taraclia unde primarul este al acestei formațiuni, conturează pentru prima dată în istoria politică a Republicii Moldova niște cnezate politice. Are loc o feudalizare a statului pe motive politice. E un lucru care ar trebui să îngrijoreze țara, cetățenii pentru că nu e bine cînd este concentrată o anumită masă politică într-un teritoriu, e foarte bine să fie dispersată pe întreg teritoriul statului”, a afirmat Igor Volnițchi.

Potrivit lui, acest lucru creează premise pentru manifestări cum ar fi nesupunerea civică. Totodată, Igor Volnițchi este de părere că anul politic 2019 nici pe departe nu și-a epuizat surprizele și ar putea să mai aibă loc evenimente importante pînă la finele anului.

Președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov, este de părere că în acest scrutin geopolitica a fost pusă pe plan secund. Potrivit lui, cu toate că blocul ACUM are mai puțini deputați în Parlament, nu blocul a venit pe platforma politică a socialiștilor, ci socialiștii au consemnat să susțină și să nu se opună continuării proiectelor europene anterioare. Totodată, Andrei Popov consideră că faptul că PSRM a obținut un scor mai mic decît se aștepta la alegeri și nu poate miza pe poziția unui partid dominant, îl descurajează să inițieze destrămarea coaliției de guvernare și căderea Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?