Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vlah: În Găgăuzia vor avea loc schimbări mari

3 iul. 2019,, 08:10   Politică
2771 0

În UTA Găgăuzia urmează să se producă schimbări serioase, în special, în organul legislativ al autonomiei.

Declarația a fost făcută de bașcanul Găgăuziei reales în funcție, Irina Vlah, în cadrul unei ediții speciale la NTV Moldova.

Potrivit ei, organul legislativ și cel executiv vor lucra în componența actuală, dar dacă acest lucru nu se va reuși, atunci se va propune dizolvarea acestora, transmite IPN.

În ceea ce privește organul legislativ, Irina Vlah spune că trebuie să se stabilească pentru binele cui lucrează instituțiile - pentru binele poporului sau în folosul unui partid.

Irina Vlah spune că la ora actuală sînt purtate negocieri cu șeful statului Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, iar în viitorul apropiat s-ar putea iniția negocieri și cu prim-ministra Maia Sandu referitor la legile care se referă la Găgăuzia și se află pe masa parlamentarilor.


„Vreau s-o conving pe prim-ministră ca în Găgăuzia să aibă loc ședința executivului pentru că ultima ședință de acest fel a avut loc acum trei ani atunci cînd a fost adoptat Planul pentru dezvoltarea social-economică a regiunii”, a menționat bașcanul. Irina Vlah spune că acest plan a fost realizat și trebuie trasat altul.

Politiciana spune că are propuneri concrete atît pentru Guvern, cît și pentru Parlament și vrea să înceapă discuțiile pe acest subiect.

„Noi înțelegem cu adevărat punctele problematice între comitetul executiv al Găgăuziei și Guvernul Republicii Moldova și sîntem gata să ajutăm noul executiv al Moldovei să discutăm aceste probleme pentru a nu călca pe aceeași greblă ca și predecesorii. Noi vrem să fim parteneri”, a afirmat Irina Vlah.

În opinia ei, actualul Guvern înțelege că în UTA Găgăuzia trăiesc, la fel, cetățeni ai Republicii Moldova și că locuitorii din regiune lucrează pentru binele statului Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?