X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională

17 oct. 2019,, 16:40   Politică
3223 1

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională, iar cînd va fi localizat va fi extrădat autorităților din RM. Anunțul a fost făcut de procurorul general Dumitru Robu.

„Din cate cunoasteti, in privita dumnealui a fost emis madat de arest. A fost anuntat in cautare. Urmeaza deja institutiile responsabile de cautarea persoanei sa localizeze si sa intreprinda toate actiunile prevazute de lege. Cand o sa fie localizat deja noi o sa intreprindem urmatoarele actiuni. Daca este anuntat in cautare si este localizat se solicita extradarea. Doar dupa informarea procuraturii despre faptul ca persoana este localizata.

– Il veti anunta si in cautare internationala, Interpol ma refer?

-Toate actiunile prevazute de lege o sa fie intreprinse de Procuratura, inclusiv, si anuntarea in cautare internationala.”, a precizat Dumitru Robu.

Acum cateva zile, procurorii au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, care este cercetat intr-un dosar pentru spalare de bani.


Vlad Plahotniuc a plecat din țară la inceputul lunii iunie, cînd democrații au cedat puterea. Acuma cîteva zile, el a fost citat de Procuratura Anticorupție, însă avocații au spus că acesta s-ar putea prezenta în fața oamenilor legii peste trei săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?