COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională

Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare internațională, iar cînd va fi localizat va fi extrădat autorităților din RM. Anunțul a fost făcut de procurorul general Dumitru Robu.

„Din cate cunoasteti, in privita dumnealui a fost emis madat de arest. A fost anuntat in cautare. Urmeaza deja institutiile responsabile de cautarea persoanei sa localizeze si sa intreprinda toate actiunile prevazute de lege. Cand o sa fie localizat deja noi o sa intreprindem urmatoarele actiuni. Daca este anuntat in cautare si este localizat se solicita extradarea. Doar dupa informarea procuraturii despre faptul ca persoana este localizata.

– Il veti anunta si in cautare internationala, Interpol ma refer?


-Toate actiunile prevazute de lege o sa fie intreprinse de Procuratura, inclusiv, si anuntarea in cautare internationala.”, a precizat Dumitru Robu.

Acum cateva zile, procurorii au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, care este cercetat intr-un dosar pentru spalare de bani.

Vlad Plahotniuc a plecat din țară la inceputul lunii iunie, cînd democrații au cedat puterea. Acuma cîteva zile, el a fost citat de Procuratura Anticorupție, însă avocații au spus că acesta s-ar putea prezenta în fața oamenilor legii peste trei săptămîni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load